VBK Jeugdcel -Jeugdkampen

Medewerkers VBK Jeugdcel

Voorzitter Jeugdcel
Melotte Tim
Tel: 0478/95 00 24
Mail Tim
Medewerker Jeugdcel
Erik De Bruyne
Tel: 0492/03 06 59
Mail Erik
Medewerker Jeugdcel
Baert Kurt
Tel: 0470/55 59 48
Mail Kurt
Medewerker Jeugdcel
Glenn Labie
Tel: 0486/06 26 17
Mail Glenn
Medewerker Jeugdcel
Danny Foerier
Tel: 0478/53 40 65
Mail Danny

Historiek

 

De VBK-jeugdcel zoals we die nu kennen is niet van de ene dag op de andere ontstaan. Het begon allemaal in het najaar van 2003. Op dat moment was ik iets meer dan één jaar lid van het VBK en ik miste iets in deze vereniging. Zelf heb ik enkele jaren jeugdwedstrijden gevist met de vaste stok bij de plaatselijke verenigingen. Binnen het VBK was er blijkbaar geen jeugdwerking. Hoe moest de jeugd dan in Godsnaam verantwoord op karper leren vissen? Oké, sommigen hebben het geluk een karpervisser in de familie te hebben, maar dit is niet voor iedereen het geval. Door dit voorval ben ik gaan informeren of er interesse was in een jeugdwerking en hoe dit georganiseerd kon worden.
Niet veel later heb ik dan de stoute schoenen aangetrokken en Patrick Bauwens, de voorzitter van het VBK, opgebeld. Ik vertelde wie ik was en legde mijn plannen aan hem uit. Toen het woord ‘jeugd’ al maar uit mijn mond kwam, was Patrick reeds verkocht! In de twee daarop volgende weken heb ik enkele personen aangesproken. Mensen die in mijn ogen geschikt leken voor de VBK-Jeugdcel en ‘hopelijk’ voldoende verantwoordelijkheid hadden. Het was namelijk niet de bedoeling om de jeugdcel in Limburg te houden, de jeugdcel moest ontstaan over heel Vlaanderen. Daarom was het ook noodzakelijk om mensen over heel Vlaanderen aan te spreken. Toen ik een team had samengesteld van een viertal personen hebben we al onze ideeén op papier gezet en deze doorgemaild naar Patrick Bauwens. Deze zag het al helemaal zitten en wou al vanaf 2004 van start gaan!
In ons eerste jaar, 2004, hebben we één jeugdhappening georganiseerd. Deze ging door op het VBK-water Oasis te Oudenaarde. Deze jeugdhappening had redelijk veel succes en was dan ook volledig volgeboekt. Dit gaf ons dan ook goede moed om er volop tegenaan te gaan de komende jaren! Buiten jeugdhappenings wilden we natuurlijk meer doen voor de jeugd. Zodoende bestaat er nu binnen het VBK-magazine een jeugdrubriek. Hier plaatsen we foto’s en artikels van jeugdleden van het VBK en plaatsen we ook de nodige informatie omtrent de VBK-Jeugdcel. Tevens proberen we om op zoveel mogelijk hengelsportbeurzen aanwezig te zijn om de jeugd aan te spreken en onze jeugdwerking bekender te maken. Dus moesten jullie vragen hebben, op de meeste grote karperbeurzen zijn we meestal van de partij!
We zijn nu reeds enkele jaren verder en onze jeugdhappenings genieten elk jaar meer en meer succes. We mogen dus zeker en vast zeggen dat we het goed aanpakken! De positieve reacties die we krijgen van zowel de jeugd als van de volwassen mensen geven ons des te meer moed en wakkeren onze creativiteit aan waardoor we al een aantal toekomstplannen extra hebben!
Tot slot wil ik nog eens iedereen bedanken die in de afgelopen jaren zijn steentje heeft bijgedragen aan de VBK-jeugdcel op wat voor manier dan ook.
Piotr Schiettekatte (oud Coördinator)

error: Inhoud van site is beschermd !!