Het Eendenmeer is een 10 hectare grote zandwinningsplas, ontstaan tijdens de aanleg van de R4 .Gelukkig ligt die snelweg op een afdoende afstand zodat je er vissend aan het Eendenmeer weinig last van hebt.


In het midden van de plas bevindt zich een groot, sterk begroeid eiland, bewoond door honderden eenden en ganzen. het water heeft zijn naam dus niet gestolen.


Toen de plas in 2009 zonder beheer kwam te zitten heeft het VBK het water in handen genomen.

Wij (Jan van Calenberg en Wim Vervaet) zijn het bestuur van onze vereniging nog altijd dankbaar voor de kans om met ons twee het beheer van het Eendenmeer op ons te mogen nemen.

Het Eendenmeer heeft een gemiddelde diepte van rond de 6 meter met putten tot maximum 9 meter.Verspreid over het water zijn er meerdere plateau’s, richels en bultjes te vinden die het bevissen meer dan waard zijn.

Over het water verdeeld zijn er in totaal 11 stekken die allen een beschrijving kregen die in het 20 jarig jubileummagazine te vinden is. Onderaan deze pagina vind je ook het plan van het Eendenmeer. Vanaf 2022 is er geen sleutel meer maar werken wij met een cijferslot.

 

Voor u start met vissen, lees a.u.b. goed en aandachtig het reglement!

Ligging: Heusden (bij Gent)

 

Adres:

 

Bosheidestraat -ingang aan Petanque Mistral

 

Grootte: 9 ha

 

Vistijd: 24 uur/24 uur. Geen gesloten tijd.

 

Moeilijkheidsgraad: ***

 

Inlichtingen:

 

Jimmy Van Heghe:

 

Tel: 0485/74 71 24

 

Mail: j_vanheghe@hotmail.com

April 2018 17,1 kg
Juli 2019 18,2 kg
April 2019 14,2 kg
Dec 2020 17 kg
error: Inhoud van site is beschermd !!