SKP Rode Sluis

by Muylaert-Rony
2,K views

Op woensdag 22 november ’17 ging het SKP op de Rode Sluis van start. Via de Provinciale Visserijcommissie werd er bij leverancier Corten spiegelkarper besteld. Dit was door bioloog Alain Dillen voorzien in het herbepotingsplan 2017.

Maar liefst 49 spiegels kregen een nieuwe thuis in de Grote Kreek, Kreek 2 en Kreek 3. Ze hadden allen één ding gemeen: een prachtige tot zelfs sublieme beschubbing! Het zal ongetwijfeld erg leuk worden om de karpertjes in de nabije toekomst te zien uitgroeien tot mooie specimen. In onderstaande fotoreeks komen er al heel wat rakkers voorbij.

Naast karper werd er ook 100 kg rietvoorn en 100 kg winde uitgezet in de Grote Kreek, en vond er 50 kg rietvoorn z’n weg naar Kreek 2. En als toemaatje had Corten nog een aantal snoekbaarzen bij!

Dank aan de vele vrijwilligers voor de goede zorgen bij uitzetting!

SKP 2019

SKP 2018

De volgende artikels voor u

error: Inhoud van site is beschermd !!