Uitzettingen 2022-2023

by Muylaert-Rony

Uitzetwinter openbaar hengelwater Vlaanderen 2022-2023:

Antwerpen:

50kg Albertkanaal

50kg Kanaal Dessel-Schoten

Vlaams Brabant: (met dank aan Tom Cochet voor de gedetailleerde info)

20kg K3’s Krommevijver

25kg K2’s Colomavijver

30kg K3’s Zevenbronnenvijver (laatste onderhoudsuitzetting na herinrichting vijver)

90kg Meer van Weerde (laatste hersteluitzetting na grote voorjaarssterfte 2017)

30kg Demer (hersteluitzetting na grote voorjaarssterfte 2017)

West-Vlaanderen:

125kg Leie sluisdeel Harelbeke-Sint Baafs Vijve

50kg Kanaal Plassendale-Nieuwpoort

50kg Kanaal Gent-Oostende

25kg Grote Keignaertplas

Oost-Vlaanderen:

145kg Kanaal Gent-Terneuzen

Limburg:

47 stuks Zuid Willemsvaart

45 stuks Oude Maas

48 stuks Kanaal Bocholt-Herentals

Leuk extraatje:

De 26 spiegels geschonken door Viskwekerij Corten die in de wacht werden gesleept door Kevin Buysse tijdens het Internationaal Terugmeldweekend 2022 (georganiseerd door de Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer) werden uitgezet op het Afleidingskanaal van de Leie, stuk vanaf de sluis met Kanaal Gent-Oostende richting Zeebrugge. Eerder maakten we in ons magazine de vermelding dat deze in de Gentse binnenwateren zouden worden uitgezet maar wegens werken op de Watersportbaan werd geopteerd deze dus op het Afleidingskanaal uit te zetten. Voor dit kanaal een heuse primeur want nooit eerder werden daar projectspiegels uitgezet. Gezien de zwerflust van onze geliefde karpers en de vele dagelijkse mogelijkheden om mee te liften met een boot doorheen de sluis zijn verrassingen nooit ver af. Screener van dienst voor dit kanaal is Elias Rogge. Meldingen zijn welkom op elias.rogge@hotmail.com.

Op bijgevoegde foto’s zien jullie de knappe projectspiegel die door Kevin Buysse tijdens het Internationaal Terugmeldweekend werd gevangen en uiteindelijk leidde tot het ontvangen van de geschenkspiegels en een heuse rondleiding bij Viskwekerij Corten. Na afloop werden de pareltjes allemaal gefotografeerd op de uitzetplank en toevertrouwd aan hun nieuwe thuis.

Tevens in bijlage een foto van trots poserend uitzetteam Leie met één van de uitgezette projectspiegels op het traject Harelbeke-Sint Baafs Vijve.

Groeten

Maiko

error: Inhoud van site is beschermd !!