Mijn Thuiswater

by Muylaert-Rony
2,9K views

Een stukje verhaal over een sessie op mijn thuiswater. Een putje van 2.5ha met een enorme slijk bodem, veel variërende dieptes van 1.4m tot 6.1m en interessante schuin aflopende bodemstructuren (talu).

Het water.

Het is een prive water dat is gelegen aan een woonwijk en omgeven door groen en bos.

Qua bodem is 95 procent bezaaid met slijk en blad waardoor het lastig wordt om je voer en rig zo schoon en smakelijk mogelijk te presenteren voor de karpers.

Heel vroeger werd de put gegraven om het bouwafval van de destijds nog de bouw van de woonwijken in te kunnen dumpen, maar door het grondwater is de put volgelopen en werd dumpen niet meer mogelijk.

Zo in het visbestand door de jaren ontstaan en wat een prachtige vissen mogen hier nu hun rondjes zwemmen.

Het bestand.

Vroeger zwommen er tal van vissen rond, maar door de vissen die werden gestolen en gestroopt zit er nu nog maar een bestand van +- 20 vissen die zo moeilijk vangbaar zijn waardoor je per nacht blij mag zijn met een run! Hoewel het bestand klein is zwemmen er prachtige exemplaren rond.

Er zwemmen voor 40 procent nog prachtige 40ers rond en er zou spraken zijn van een schub die destijds 28 kilo zou wegen maar nu helaas na 10 jaar niet meer is gevangen… Als hij nog zou leven moet hij  wel de magische grens van 30kg over zijn gegaan!

De dag dat ik mijn target verspeelde.

Een hete zomerdag 22 augustus 2020.

Na een dag stekken zoeken en een week voorvoeren met mijn vismaat besloten we naar het water te trekken voor 2 nachten.

Om 11u kwamen we aan en besloten om meteen de hengels uit te varen.

Na 12u lang geen piep gehad te hebben en een weeromslag met regen en storm besloten we ons bed in te gaan. Maar speelde er nog iets in mijn gedachten: “SCORTUM”…

Nog geen uur later kreeg ik een volle fluiter op mijn linker hengel! Ik heb de hengel vast en voelde meteen dat hij vast zat.

We varen er samen naar toe en zag dat de vis er nog aan hing. En wonder boven wonder was het “SCORTUM”!!

Ik haalde al mijn stunten uit en uiteindelijk kregen we de vis los, het enige wat er nog moest gebeuren was het net onder de vis schuiven.

Precies toen we de vis wouden scheppen neemt hij nog zijn laatste spurt naar de takken en snijd een tak mijn lijn over!! “IK HEB ME NOG NOOIT ZO BEROERD GEVOELT!”

3 uur later kreeg ik dan nog een run maar dan op mijn rechter hengel met als troostprijs mijn pr! “LONGUS” een prachtige langgerekte schub.

Ooit krijg ik “SCORTUM” nog op de mat OOIT!

Bryant Thielens, 1/03/2021

De volgende artikels voor u

error: Inhoud van site is beschermd !!