Fleur ons jongste vrouwelijke VBK lid!

Fleur ons jongste vrouwelijke VBK lid!

 

Wat vliegt de tijd toch snel, ondertussen al 10 jaar geleden werd ik, Benny Heyns, vader werd van een prachtige dochter Fleur! De eerste jaren was mijn visserij daardoor ook iets minder, maar vanaf dat ze 3,5 jaar was probeerde ik haar stilletjes aan te betrekken in mijn hobby. De eerste keren dat ik haar meenam was aan de Oosterschelde, een beetje vissen op gepen vanaf de kant en al gauw zag ik dat ze dit leuk vond, en van het een kwam het ander!

Na een wedstrijdje op de camping won ik een hengeltje met molentje voor haar en vanaf toen had ze de kriebels te pakken. Eens ze 4,5j was kreeg ik de vraag wanneer ze is mee een nachtje mocht mee gaan vissen. ik stelde voor om eerst is een nachtje in de tent te slapen met mij bij mijn ouders op het domein om eens te kijken hoe dat ging.

En een beetje later mocht ze dan mee naar de vijver om haar eerste nachtje mee te doen, en gelukkig dat ze was! Mijn tentje werd omgetoverd met allemaal meisjes spullen (Barbie en Ken kregen een vast plekje) en verschillende spelletjes, puzzels en poppen werden meegenomen om een beetje quality-time te creëren met haar. De nacht verliep uitstekend en s’morgens was ze dan getuige van haar eeste karper in het echt. Schitterend vond ze dit en wou dan ook mee op de foto. Na de foto’s werd de vis netjes terug gezet en nadien werd een eitje met spek gebakken. Genieten dat ze deed! Naarmate de jaren verstreken betrok ik haar steeds meer in mijn visserij, elke keer ik ging wou ze mee. Op een gegeven moment vroeg ik haar of ze het echt leuk vond, awel papa zei ze, het leukste vind ik als we spek met eieren bakken s’morgens,  het kamperen en samen in het tentje zitten. Nadien werd ze meer en meer actief betrokken, zo gingen we vaker simultaan een vis drillen. Ze hield de hengel stevig vast en die oogjes fonkelden van blijdschap! Hoe sterker de vis, hoe harder ze ervan genoot. Zo werden de eerste karpers geland en werd Fleur zelfstandiger en zelfstandiger. Ondertussen is er een nieuw karpervissertje ontstaan.

Ik trok met haar naar een plaatselijk watertje, genoemd het Witven, om haar daar nog iets meer kneepjes van het vak te leren. Ik wist dat daar het merendeel van de karpertjes op de beek  gemiddeld tussen de 3,5kg en de 8 kg zaten, dus ideaal om wat ervaring op te doen. En wat was dat geweldig om te zien, met hier en daar wat tips van de papa ving ze op een namiddag een karpertje of 10. Mijn hartje smolt gewoon! De droom van iedere visser natuurlijk om samen met je kind dezelfde hobby met evenveel passie delen. Meteen erna zei ze tegen mij: papa, nu wil ik een nachtje met je doen en zelf ook vissen en grotere vangen! Ze had de microbe helemaal te pakken.

En natuurlijk kan je dat niet weigeren als papa, dus werden dat weekend plannen gemaakt om een nachtje op de grote vijver te vissen. En met succes! Fleur wist daar haar eerste grotere karpers te vangen. En vanaf toen ging het heel snel voor haar, in het najaar wist ze een mooie koi te vangen, een spiegel van 15kg+ en een schub van 15kg+ waren haar mooiste vissen dat jaar! Wat een genot om dit te ervaren. En zo had ik als papa meteen een vaste vismaat erbij! Sindsdien zijn wij meestal samen aan de waterkant te vinden, en word ik met regelmaat afgetroefd door mijn dochter!

 

Groetjes Benny & Fleur

error: Inhoud van site is beschermd !!