Vissen met de kids

Ik zal me kort even voorstellen, ik ben Karen 27 jaar en in de eerste plaats mama van twee prachtige kinderen Ferre 3 jaar en Febe 8 maanden. Twee actieve niet stilzittende kindjes je kan het je misschien al wel voorstellen een 3jarige met wat pit in zen kont en kleine zus die het overneemt. Maar zoveel liefde voor deze schatten mijn leven is er dus vele mooier op geworden. Maar men hobby 🤔 laten we zeggen dat ze uitdagender is dan ooit…

Na de geboorte van nummer twee op 27 december is het vissen voor mij wat stilgevallen. Ten eerste was het toen veel te koud voor zo een klein mensje, maar vooral hoe gaan we dat voor elkaar krijgen? Met 1kind was het al een uitdaging van jewelste, wat zal het dan niet met twee zijn…. Ik kan je garanderen dat ik enkel nog kan dromen over een ‘rustige’ sessie aan het water met de hengels.
Maar dat houd me niet tegen ik ben zot van het karpervissen , maar nog zotter van mijn kids. Dus als ik ga vissen gaan ze mee! Na enkele afzonderlijke daagjes vissen in de zomer met onze twee kindjes, en jawel hoor we hebben het wonder boven wonder overleeft. Begon ik stiekem terug te dromen van een Frankrijk sessie. September zal wat temperatuur betreft nog wel kunnen meevallen voor de kids, maar zouden we georganiseerd geraken? Er komt echt wel wat bij kijken. We kunnen al zeker niet met 1 wagen gaan we zouden overladen zijn aan gerief en dan nog met 4 personen…. Maar we doen het gewoon, we laten ons niet tegen houden! We gaan knallen! We laden de twee auto’s vol en gaan een week plezier maken aan het water.

Steven zorgt dat het visgrief ingeladen is, en ik zorg voor de spullen van de kids. Zo hebben we elk onze taken en vergeten we zeker niets reisbedje, kinderstoel, speelgoed , knuffeltje voor het slapen gaan, babybadje en ga zo maar verder… Je neemt heel wat mee met twee kinderen een weekje back to basic! Want we hebben geen douche, geen stromend water helemaal niets ….

Het was zo ver, na een lange rit van 3.30 uur waren we eindelijk aangekomen ! Ferre zijn fietsje uit de auto zijn kraan en schepje en hij kon na lang stilzitten zich uitleven. Febe haar reisbedje open en ze kon ook op een veilige manier spelen.

Oke mama en papa kunnen erin vliegen en een heel tentenkamp opbouwen, twee slaaptenten en een speeltent.
Je zult misschien denken dat dat overdreven is maar ook op slecht weer moet je voorzien zijn.
We zijn in een topsnelheid bezig met alles opbouwen want voor we het weten vragen de kids onze aandacht en zijn ze hun spel van dat moment weer beu. Maar het bleef verdacht stil en we konden goed verder doen.

De hengels liggen in en de eerste vangst was binnen, een grassie niet de vis die we wouden maar wel al een goed teken ! De avond is ondertussen in aantocht. Kindjes hun pyjama aan en in ons knus en gezellig slaaptentje vertoeven want wat zijn we allemaal moe na zo een lange rit en drukke dag.

Nachtje 1 is nog niet goed begonnen, onze dochter sliep juist en ons zoontje bijna tot die ontvanger een volle fluiter doorgaf.
Ik sprong uit men bedchair en natuurlijk kwam onze zoon achterna! Hij is altijd zo blij als er visjes op de kant komen.
Nu was het wel hoog slaaptijd voor onze kapoen. Dus papa nam de hengel op zich terwijl ik hem terug te slapen ging leggen.
Ze slapen eindelijk! nu wat rust voor ons beide alles is klaar en de kindjes slapen, dag 1 hebben we al overleeft! Want ja soms voelt het wel wat als overleven zo met twee kindjes aan de waterkant….

De rest van de dagen waren gewoon genieten! Zeker als we er achteraf op terug kijken.
We hadden goede vangsten en de kinderen hadden fun. De ijskar kwam ook elke dag langs dus dat was geweldig voor Ferre.
Wat moet je nog meer? Nja oke misschien wat slaap, want wat is het pittig!
Overdag spelen we tikkertje, race over zelfgemaakte autobanen, verschonen luiers, maken eten, leggen de hengels op scherp en verzinnen verschillende spelletjes om hun bezig te houden.
Tegen de avond zijn we stiekem toch wat blij als de kinderen gaan slapen en we even wat rust vinden 😊

Al zijn de meeste avonden juist als we dachten rust te hebben net het tegenovergestelde. De beetmelders vieren feest en Ferre feest dan graag mee!

 


Maar zoals wij een team zijn is het na alle drukte weer ieder onze taakjes papa legt de hengels op scherp en mama pakt de zorg voor de kindjes op zich. Als de kindjes slapen is ons kaarsje ook uit!
In de nachten zijn de vissen erg actief wat er dus voor zorgt dat we erg weinig slaap hebben (wat natuurlijk wel geweldig is als je goed vangt!) Ook Febeke heeft nog haar nachtvoedingen dus als de vissen dan eens een tijdje rust nemen dan is het de dochter die me wakker maakt.
Overdag wat bij slapen dat is al lang verleden tijd, daar durf ik aan het water zelfs niet meer van dromen.
Maar we gaan door we draaien zowat op automatische piloot maar hebben echt een geweldige sessie! We verbreken elk ons pb een droom die uit komt! Zelfs dubbel runs hebben we maar ik kan je garanderen dat dat op het moment zelf met twee kinderen niet het fijnste is om voor te hebben 😊. Want daar sta je dan met elk een hengel in de hand en twee kinderen die natuurlijk juist dan wat extra aandacht nodig hebben! Echte stressmomentjes.
Maar achteraf bekeken vinden we het telkens geweldige momenten om op terug te kijken. Onze sessie was geslaagd
Ik ga mijn verhaal stilletjes aan afronden met een deel foto’s die ik nog graag met jullie deel van enkele vangsten. Alvast bedankt voor de interesse in ons verhaal over het gaan vissen met kindjes! Wat dus superfijn maar ook stressvol en heel vermoeiend kan zijn.

error: Inhoud van site is beschermd !!