Vergunning Rode Sluis

Het bekomen van de juiste vergunningen om te vissen op de kreken van de Rode Sluis.

 1. Elke hengelaar dient zich het juiste visverlof (klein of groot) van het Vlaams Gewest aan te schaffen, en dient dit te doen alvorens een vergunning voor de Rode Sluis aan te vragen. Het is verplicht het nummer van het Vlaams Visverlof in te geven en een fotokopie van je Vlaams Visverlof op het formulier in de daarvoor beschikbare vensters in te voegen.
 2. Een verplichte vergunning om te hengelen op de kreken van de Rode Sluis wordt na het invullen en verzenden van het inschrijfformulier op de VBK-site gratis verstrekt en naar het opgegeven adres verstuurd, mits de kandidaat-hengelaar zich akkoord verklaart met het bijkomend reglement/gedragscode.

Download hier het reglement van de Rode Sluis.

De Rode Sluis is een openbaar water met privaat karakter, dat mee wordt beheerd door VBK vzw. De visrechten van de kreken van de Rode Sluis worden gehuurd door de Provinciale Visserijcommissie Oost-Vlaanderen, die op hun beurt ook in staat voor uitzettingen van pootvis.
Op en rond de kreken staan onze VBK-vrijwilligers in voor onderhoud van paden en hengelstekken, infoborden, e.d. Ook voeren zij controles uit op het naleven van de Wet op Riviervisserij en het bijkomende reglement Rode Sluis.

Het gaat hier om een pilootproject inzake medebeheer van openbaar water door erkende federaties en clubs. In dit project werken de hengelaars zelf mee aan beter beheerde hengelwaters. De balans is na een half jaar reeds positief en de meeste hengelaars beschouwen het nu al als succes- en waardevol.

Vindt u dit als hengelaar op de Rode Sluis ook waardevol? Steun dan onze werking door een vrijblijvend lidmaatschap aan te gaan van onze vereniging. Bij VBK vzw is iedereen meer dan welkom! En je bent ook verzekerd tijdens het hengelen tegen gebeurlijke ongevallen.

Wist u dat als je aansluit bij onze vereniging je tot 15 euro kan terugkrijgen van je ziekenfonds. Deze formulieren vind je Hier

Voor vragen en uitleg over vergunningen neem contact op met het secretariaat van de Rode sluis.

Secretariaat Rode Sluis:
Muylaert Rony
Zonneken 52
9100 Sint Niklaas
Tel: 0495 231216
03-2967011
Mail: rony.muylaert@telenet.be

Vergunningen voor de Rode Sluis 2019 zijn verkrijgbaar vanaf 02-01-2019. Vergeet niet je Vlaams visverlof aan te schaffen!
De vergunningen voor de Rode Sluis lopen steeds van 01 januari tot en met 31 december.
Voor inlichtingen bel : 0495 231216

Rode Sluis 2019

 • Voor een betere samenwerking met Bloso en de Vlaamse regering en Sportvisserij Vlaanderen vragen wij vanaf 2017 om jullie nationaal rijksregisternummer. Dit nummer bestaande uit 11 cijfers staat op de achterkant van uw paspoort en mag ingegeven worden zonder spaties.
 • Vindt u dit als hengelaar op de Rode Sluis ook waardevol? Steun dan onze werking door een vrijblijvend lidmaatschap aan te gaan van onze vereniging. Bij VBK vzw is iedereen meer dan welkom!
 • Lees eerst dit alvorens op verzenden en betalen te drukken als u een betalende vergunning neemt!!!

  Bankcontact/Mistercash:

  Op de betaalpagina: vul je kaartnummer in zonder spaties en ook de vervaldatum van je kaart.
  Ga verder en volg de instructies om te betalen met je kaartlezer.

  Ideal:

  Op de betaalpagina: kies je bank en ga verder en volg de instructies.

  Sofortbanking:

  Op de betaalpagina: Kies je land en je bank.
  Ga verder en volg de instructies om met je kaartlezer te betalen.

 • Privacy beleid

     SSL2Beveiligde pagina.