Over SKP’s

In 2007 werd binnen het VBK een nieuwe werkgroep opgericht rond spiegelkarperprojecten. De doelstellingen ervan zijn velerlei. In de eerste plaats is het de bedoeling om skp’s op de kaart te zetten. Verder willen we hulp bieden om een gestructureerd dossier samen te stellen en een uitzetting aan te vragen. Positief overleg met de overheid is hierbij van primair belang. Het uitzetten van karper was, en is immers voor velen nog steeds een taboe.

Via onze werkgroep willen we breken met deze verouderde (en inmiddels achterhaalde) gedachte, en streven naar een verantwoord uitzettingsbeleid.

Meldpunt
Om een wildgroei van aanvragen tot het uitzetten van spiegelkarpers te voorkomen, werd vanuit de VBK vzw beslist een centraal meldpunt op te starten.
Je kunt er terecht met vragen rond spiegelkarperprojecten, maar ook met concrete voorstellen tot het uitzetten van karper op specifieke waters.

Centraal meldpunt:

E-mail: matthys.filip@telenet.be
TEL: 0498/775707

De Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer

Niet alleen binnen VBK zit er enorm veel kennis over de ins en outs van een Spiegelkarperproject!

In Vlaanderen en Nederland is ook de Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer actief. Deze vereniging wordt mede gedragen door het kruim van SKP-godfathers van de Lage Landen.

Check ook regelmatig hun website http://www.karperbeheer.nl voor interessante updates en weetjes. Ook zij staan met raad en daad klaar voor iedereen die met vragen w.b. SKP’s zit.