Over de VBK-Jeugdcel

De VBK Jeugdcel is ontstaan in het najaar van 2003 onder impuls van Piotr Schiettekatte.

Het doel van deze werkgroep is het initiëren van karpervissende jeugd om verantwoord om te gaan met natuur, vissen en andere fauna.

De activiteiten van de jeugdcel zijn tevens allen initiaties waarbij jonge vissers tot en met 18 jaar oud kennis maken met het karpervissen of de mogelijkheid krijgen om hun eigen visserij te verfijnen onder begeleiding van ervaren begeleiders.

Tijdens een VBK-Jeugdhappening vissen twee deelnemers samen met een begeleider. Er wordt voor elke deelnemer uitleg op maat voorzien en er wordt ingespeeld op de verschillende behoeften van de deelnemers.

Zowel in binnen- als buitenland vinden er activiteiten plaats.

Rony Muylaert

Hallo,

Als nieuwe coördinator van de jeugdcel wil ik me graag even voorstellen aan jullie.

Doordat Piotr om persoonlijke redenen niet meer verder kon gaan met de jeugdcel als coördinator heeft het VBk-bestuur mij vanaf januari 2012 aangesteld om deze taak op te nemen.

Ik ben Muylaert Rony , woonachtig in Sint-Niklaas en reeds lang VBK-lid en bestuurslid.
In 2002 organiseerde ik de eerste jeugdhappening ooit voor het VBK op de Blaarsmeersen te Gent. Dit was een immens succes en daaruit vloeide de huidige jeugdcel voort met Piotr aan het hoofd Die dit vele jaren uitstekend gedaan heeft, daarom een welverdiend dank U wel Piotr.

Karpervissen is al decennia lang mijn passie, als 7-8 jarige knaap struinde ik al de vijvers af in mijn toenmalige thuisfront op zoek naar een kanjer van formaat al haalden die testijds bijlange niet de Gewichten die ze nu hebben, ik weet nu nog steeds hoe het voelde toen ik vroeger een karper mocht drillen , dat zijn gevoelens die men nooit vergeet.

Via Piotr en de andere jeugdcel medewerkers ben ik goed op de hoogte van hoe groot het Karpervissen leeft bij de jeugd. Ik zal dus met evenveel drive als Piotr proberen om dit alles in goede banen te leiden, en het zal mij en de hele jeugdcel een waar genoegen zijn om onze jeugdige karpervissers de kans te geven om toch maar iets bij te leren en mee te geven over deze fantastische Sport.

Ik kan jullie nu al meegeven dat we dit jaar al zeker drie kampen hebben in Belgie en een in Frankrijk. Ook het jaarlijkse Puyenbroeck gaat door , de juiste datums worden binnenkort vrijgegeven op de site van de jeugdcel.

Met deze hoop ik van harte dat wij jullie mogen verwelkomen op een van onze jeugdhappenings.

Hou onze site in de gaten om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van de jeugdcel.

Groeten en tot aan het water.
Muylaert Rony

Steven Verhelpen

Mijn naam is Steven Verhelpen. Ik ben programmeur van beroep en woon in Kapelle-op-den-Bos. Sinds 2006 ben ik actief bestuurslid bij de VBK-Jeugdcel, ik heb er dus al heel wat jeugdhappenings achter de rug. Sinds 2010 ben ik regio veranwoordelijke voor Vlaams-Brabant binnen onze jeugdcel.

Mijn motivatie voor het helpen en organiseren van jeugdhappenings is mijn passie voor de hengelsport. Uit de praktijk weet ik dat karpervissen een tak is binnen de visserij waarbij een goede begeleiding van cruciaal belang is. Een simpele fout in de manier waarop je een rig knoopt kan bijvoorbeeld al voor heel wat gevloek zorgen. Het is voor jongeren ook niet evident om ‘s nachts aan het water te zitten en deze kans wil ik ze via de VBK-Jeugdcel bieden. Ouders kunnen gerust zijn, uw kids zijn in goede handen!

Zelf vis ik al sinds ik 6 jaar oud was. En ik zou het nooit meer willen missen, het is een passie, een manier van leven. Ik sta ermee op en ga ermee slapen. De laatste jaren zijn mijn uren aan de waterkant eerder beperkt, het is vaak moeilijk om een evenwicht te vinden tussen sociale activitieten, het beroepsleven en het vissen maar ik probeer eruit te halen wat er in zit. Ik ben vooral actief aan kanalen en als ik het daar niet meer zie zitten dan ga ik eens op een put in de buurt vissen. Ik hou wel van een uitdaging en opgeven staat niet in mijn woordenboek.

Zelf ben ik iemand die vooral kan genieten van het “aan het water zijn”, ik woon in een appartementje zonder tuin en voor mij is vissen dus een ideale kans om even vantussen die muren te ontsnappen en gewoon zalig buiten te zijn. Een boek lezen aan het water, uren starten naar het water en af en toe een harde run! Pure ontspanning! Veilig en verantwoord vissen draag ik hoog in het vaandel. Ook ik heb fouten gemaakt in het begin dat ik op karper viste maar nu probeer ik hier zeer veel aandacht aan te besteden.

U kan er gerust in zijn, bij de VBK-Jeugdcel zijn uw kinderen in goede handen!

 

Joshua

Joshua (Medium)Mijn naam is Joshua Mortier en ik woon in Lokeren. Zelf ben ik al enkele jaren lid van het vbk. Door mee te doen aan de jeugdkampen kreeg ik interesse om mee te draaien bij de jeugdcel. Het organiseren van leerzame momenten in het karpervissen is nooit een verloren zaak als je de blije gezichten ziet van de deelnemers.

Vanuit het witvissen op voorns ben ik dus beginnen vissen op karper ook, wat ik nu zo’n 10 jaar doe. Groot of klein ze zijn allemaal welkom op de onthaakmat.

thight Lines

Joshua Mortier.