Jeugdkampen 2019

Inschrijvingen voor onze jeugdkampen kan via website VBK-jeugdcel

 

JEUGD KARPER-INITIATIE DAG –  13 april 2019
PROV. DOMEIN PUYENBROECK TE WACHTEBEKE.

Voor wie ?

Jongeren van 10 tot en met 18 jaar.
Eigen hengelspullen voorzien voor de wedstrijd.
Het lokaas wordt door het VBK en haar sponsoren gratis aangeboden.

Wat ?
Een leerzame en gezellige dag over karpervissen. De voormiddag bestaat uit workshops zoals rigs, aas, penvissen en obstakelvisserij. Voor de namiddag staat er een viswedstrijd op het programma.

Info en inschrijving:

Om 08h30 verzamelen we aan de loods naast het molenmuseum Mola. Deze is te bereiken via de logistieke ingang tussen het museum en het brugje.
Adres: Puyenbrug 1A
9185 Wachtebeke.
Doorheen de initiatie is er drank en hotdogs aan democratische prijzen te bekomen.
De deelname is volledig gratis !
Deelnemers : 16
inschrijven kan via www.vbkjeugdcel.be
Vragen en info via Kurt baert..
GSM:  0495/909011
E-mail: kurt.baert3@hotmail.com

Muylaert Rony

GSM: 0495/231216
mail : rony.muylaert@telenet.be


Rode Sluis:

Te midden van de landelijke streken op de grens van Oost-Vlaanderen met het Nederlandse Zeeland, ligt een prachtig, door waterkeringen omzoomd gebied. De Rode Sluis maakt deel uit van die polders.De Rode Sluis is een prachtig krekencomplex in de grensgemeente Moerbeke. Het bestaat uit 3, met elkaar (door grote buizen) in verbinding staande waters. Verderop ligt er nog een vierde kreek, IMG_3852die ook bij het complex hoort. De totale wateroppervlakte bedraagt ruim 33 hectare.De eerste kreek is met een lengte van 850 meter en een breedte tot 125 meter meteen de grootste plas. De middelste kreek wordt gekenmerkt door een aantal eilandjes en de laatste kreek is het kleinste broertje van de 3. Het hele gebied wordt omgeven door een lappendeken van velden en weilanden, waardoor je als natuurliefhebber steeds het gevoel hebt ver weg te zijn van dagdagelijkse drukte.De kreken vormen de thuis voor heel wat vissoorten. Naast de courante witvissoorten, snoek, baars en paling, huist er ook een mooie populatie karpers waarvan schubkarper de hoofdmoot vormt. De geijkte uitdrukking ‘noblesse oblige’ indachtig, is het dan ook een leuke bijkomstigheid dat de schub ‘Tweebuik’ de topvis is van de Rode Sluis.

Voor alle verdere inlichtingen kan je Rony Muylaert contacteren.
GSM: 0495/231216
E-mail: rony.muylaert@telenet.be

Concreet:

Data: 28-29-30  juni 2019
Deelnemers: 18 deelnemers
Leeftijdscategorie: 10-18 jaar
Prijs: 50,00 EURO
Inbegrepen: Visvergunning en workshops. Aaspakket voor tijdens de happening, dit pakket zal boilies en pellets bevatten. Maaltijden op zaterdagochtend, zaterdagmiddag, zaterdagavond .
Workshops: Dit is nog een verrassing.

Inschrijven kan via de VBK-Jeugdcel site


 
Eendenmeer:

Wanneer?

24-25-26  mei 2019
Prijs: 50 euro.
Waar?

Heusden bij Gent
Over het water

Het eendenmeer is een 10 hectare grote zandwinningsplas, ontstaan tijdens de aanleg van de R4. In het midden van de plas bevindt zich een groot, sterk begroeid eiland, bewoond door honderden eenden en ganzen, het water heeft zijn naam dus niet gestolen. Dit water is in beheer van het VBK.

Het Eendenmeer heeft een gemiddelde diepte van rond de 6 meter met putten tot maximum 9 meter. Verspreid over het water zijn er meerdere plateau’s, richels en bultjes te vinden die het bevissen meer dan waard zijn.
Wat?

Dit kamp duurt het hele weekend, je zal er onder begeleiding 2 nachten kunnen vissen. Je begeleider zal je met raad en daad bijstaan.
Voor wie?

Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Er zijn in totaal 12 plaatsen beschikbaar. Dit is een water voor doorzetters, bang om te blanken? Dan kijk je best even naar onze andere kampen.

Inschrijven kan op de site van de VBK-Jeugdcel


Zeekanaal 2019

 

Voor wie:
Voor 9 tot 18 jarigen.
Deelnemers : 16
Prijs : 50 euro.
Wanneer : 26-27-28  juli 2019
Inschrijven via formulier hieronder.
Info: Muylaert Rony :   rony.muylaert@telenet.be
Tel: 0495/ 23 12 16

Inschrijven kan via de VBK-Jeugdcel