Hombeek-Egleghem

De Egleghemvijver is een 38 ha groot water gelegen in Hombeek, een deelgemeente van Mechelen. De plas, een zandafgraving, kent zijn definitief ontstaan in 1970 met de aanleg van de E19 die Antwerpen met Brussel verbindt en er vlak naast is gelegen. Het Egleghems Collectief beheert samen met het VBK het water en heeft er het visrecht. Daarnaast worden er nog andere sportactiviteiten beoefend zoals zeilen en surfen. Binnen dit Egleghems Collectief zijn er ook snoekvissers actief die jaarlijks een aantal bellybootdagen organiseren.

Sinds 2021 werken we aan een digitaal bestand (fish and tags), dat minutieus wordt bijgehouden, met en dankzij de inbreng van vangstresultaten van de leden. Elk lid krijgt inzage in dat bestand. Anno 2022 zijn er 228 verschillende vissen geregistreerd. D.m.v. een doordacht uitzettings- en onderhoudsbeleid zal de populatie nog enkele jaren aangevuld worden tot we op ons streefdoel zitten.

Het water staat bekend in het VBK-waterbeheer als categorie 1, dit wil zeggen High Level Catch Water.

De Egleghemvijver is een water met een aanzienlijke oppervlakte en een beperkte bezetting waar het vangen van de karpers doorgaans op de kunde van de hengelaar aankomt. Het zijn meestal de echte doorzetters die op dit water de mooiste successen boeken.

Het Water is in medebeheer van het VBK en dit in samenwerking met het EC
 

 

Voor een hengelvergunning voor de Egleghemvijver klik je in het menu onder de knop ‘Word lid’ op de desbetreffende link.

Of hier vergunning Hombeek-Egleghem

Vergunningen voor Hombeek zijn beschikbaar van 15 december tot 15 maart

Voor u start met vissen, lees a.u.b. goed en aandachtig het reglement!

Download reglement

 

Parel-25,1kg-2020-10-13
Flowerschub-22,3-kg-Hombeek-Dominique-Steenackers
24-kg - Kenneth
10,8-kg-2020-10-13
9,1kg-23-sept-2020
Siska-20,4kg
29-kg-Dries
21,8 kg - 2020
24,7 kg-juli 20
error: Inhoud van site is beschermd !!