Het Veer

 

‘t Veer is een Leiemeander in Zulte. De voormalige rivierarm is reeds ruim een halve eeuw afgesloten van haar moederrivier en vormt een langgerekt water op zich. De breedte is plusminus 35 meter en de lengte is net geen 1000 meter. We spreken met andere woorden over zo’n 3.5 hectare water met een diepte van 2.5 tot 3 meter.het_Veer veer2

De Leiemeander is omgeven door weilanden, velden, bomen en struiken, waaronder enkele in het oog springende treurwilgen die met hun net in het water hangende lover ideale pleisterplaatsen vormen voor karper. De bodem kenmerkt zich door een puzzel van zachte en harde stukken, en is op enkele plaatsen bezaait met obstakels in de vorm van omgevallen bomen.

Het bestand was tot enkele jaren geleden gekenmerkt door een grote populatie schubs van 6 tot 11 kilogram, met ook enkele uitschieters tot boven de dertigpondsgrens. Er huisden ook een aantal fraai beschubde spiegels. In de winter van 2011-2012 kende het water een typische wintersterfte door aanhoudende ijsvorming en zuurstofgebrek. Heel wat vissen zijn toen jammer genoeg gestorven, maar het nog aanwezige bestand zal vast en zeker tegen een stootje kunnen! In 2014 is er een uitzetting gebeurd van nieuwe karpers.

Voor u start met vissen, lees a.u.b. goed en aandachtig het reglement! :    Download reglement t’ Veer.

Voor een vergunning voor het Veer klik je op de link hieronder en vul je het inschrijfformulier in.

Vergunning voor Het Veer!!!


Ligging: Zulte

Adres: Visserijstraat – 9870 Zulte

Grootte: 3,5 ha

Vistijd: 24 uur/24 uur. Geen gesloten tijd.

Moeilijkheidsgraad: *

luchtfoto_het_veer