Medebeheer: Dikkebus

dikkebusvijver1

Sinds januari 2012 is het beheer van de Dikkebusvijver in handen van Sportvisserij Vlaanderen.

Dit prachtige meer in Ieper is  36 ha groot en wordt reeds in geschriften vanaf 1320 vernoemd. Dikkebus is een meer dat zich bij voorkeur leent voor alle disciplines, van karper- tot roofvissen, vliegvissen, vaste stok en feeder.Dikkebus 02 Ook jeugdopleidingen behoren tot de mogelijkheden, we denken bij deze aan de provinciale jeugdhengeldag West-Vlaanderen.
Het water heeft een zeer gelijkmatige bodem en is op het diepste punt een 3-tal meter diep, alle courante vissoorten zijn vertegenwoordigd met enkele prachtige specimen op de koop toe. Ruime parkeergelegenheid en een vlotte toegang tot oever en water zijn tevens gegarandeerd. Kortom, alles is aanwezig om Dikkebusvijver te laten uitgroeien tot een toplocatie om de hengelsport in West-Vlaanderen te laten floreren zoals nooit tevoren.
Leden van VBK kunnen, in tegenstelling tot niet aangesloten karpervissers, Dikkebus dag en nacht bevissen!

Voor u start met vissen, lees a.u.b. goed en aandachtig het reglement!


Ligging: Ieper

Adres:

Grootte: 32 ha

Vistijd: 24 uur/24 uur voor leden van VBK. Geen gesloten tijd.

Moeilijkheidsgraad: **Om een vergunning op Dikkebus te bekomen volg je volgende stappen:

Surf naar de website van Sportvisserij Vlaanderen en klik op de knop ‘Dikkebusvijver’.

Vergunningen voor 2015 zullen respectievelijk 150 euro, 100 euro, 50 euro en 25 euro (zie verder info) kosten en zijn te bekomen via het Sportvisserij Vlaanderen-secretariaat op de welbekende coördinaten 050 41 40 77 of mail info@vvhv.be.
Of stort het bedrag op rekeningnummer IBAN BE11 7755 3767 3748 / BIC GKCC BE BB, op het volgend adres: Sportvisserij Vlaanderen – Astridlaan 30 – 8370 Blankenberge, met duidelijke vermelding van uw naam, adres en geboortedatum (als mededeling).Dikkebus dieptelijen1