De Zelzaatse Karpervrienden

DE ZELZAATSE KARPERVRIENDEN

Het verhaal van de Zelzaatse Karpervrienden begon allemaal in het jaar 1975, toen in de streek van Zelzate tot Kieldrecht enkele mensen de koppen samen staken om een vereniging uit de grond te stampen van mensen die het karpervissen echt serieus namen. Zowel wat het vissen op karper betrof, maar ook met veel aandacht voor de natuur in al haar glorie.

Dit kleine groepje van echte vrienden bleef geruime tijd bestaan, maar zelfs in de beste gezinnen is er al eens een verschil van mening, en dit gebeurde ook in de Zelzaatse. De groep viel in twee stukken uit elkaar…

Enkele karpervissers uit de buurt van Kieldrecht en de Klinge lieten het daar niet bij zitten en onder het moto ‘wij gaan er tegenaan’ werd de club terug uit de grond gestampt onder impuls van de nu nog steeds dienst doende voorzitter Francois Weemaes.

Nu telt de club een 30-tal leden, waarin nog steeds als vrienden openlijk over aas, stekken en viswaters gesproken wordt, en je zal als karpervisser wel weten hoe moeilijk dat ligt bij de meesten. Dit is echter wel iets wat Francois steeds hoog in het vaandel gedragen heeft, en zo blijft het ook steeds zeer leuk om maandelijks de vergadering bij te wonen.

Aspirant-leden moeten zich eerst een jaar ‘bewijzen’, alvorens ze definitief toe gelaten worden tot de club. Niet wat het vangen van grote karpers betreft, hoor! Wel wat betreft het weidelijk en verantwoord vissen, het correct omgaan met de natuur en de andere hengelaars. Waarden en normen: dat is wat telt voor de Zelzaatse Karpervrienden!

De laatste jaren wordt er ook op buitenlandse wateren gevist in Frankrijk, Tsjechie, Hongarije, …, en dit met wisselend succes.

We zijn de oudste karper vereniging van België en het geheim is openheid en vriendschap.
En zolang dat in de club blijft zal ze ook blijven bestaan .

frans