Jeugdkamp Rode Sluis van 16-10 geannuleerd wegens Covid 19.

by Muylaert-Rony
Deelnemers jeugdkamp Rode Sluis,
Tot onze spijt zien wij ons verplicht om het jeugdkamp op de Rode Sluis niet te laten doorgaan en dit door besmetting van een of meerdere begeleiders met covid 19. Door dit feit kunnen wij de veiligheid van de deelnemers niet garanderen.
Iedereen word verwittigd en op de hoogte gebracht door de VBK jeugdcel.
Met vriendelijke groeten,
Bestuur VBK.vzw en VBK jeugdcel.

Te midden van de landelijke streken op de grens van Oost-Vlaanderen met het Nederlandse Zeeland, ligt een prachtig, door waterkeringen omzoomd gebied. De Rode Sluis maakt deel uit van die polders.De Rode Sluis is een prachtig krekencomplex in de grensgemeente Moerbeke. Het bestaat uit 3, met elkaar (door grote buizen) in verbinding staande waters. Verderop ligt er nog een vierde kreek, die ook bij het complex hoort. De totale wateroppervlakte bedraagt ruim 33 hectare.De eerste kreek is met een lengte van 850 meter en een breedte tot 125 meter meteen de grootste plas. De middelste kreek wordt gekenmerkt door een aantal eilandjes en de laatste kreek is het kleinste broertje van de 3. Het hele gebied wordt omgeven door een lappendeken van velden en weilanden, waardoor je als natuurliefhebber steeds het gevoel hebt ver weg te zijn van dagdagelijkse drukte.De kreken vormen de thuis voor heel wat vissoorten. Naast de courante witvissoorten, snoek, baars en paling, huist er ook een mooie populatie karpers waarvan schubkarper de hoofdmoot vormt. De geijkte uitdrukking ‘noblesse oblige’ indachtig, is het dan ook een leuke bijkomstigheid dat de schub ‘Tweebuik’ de topvis is van de Rode Sluis.Toen de uitbaters van Het Polderhuis na bijna 17 jaar besloten hun werkzaamheden te stoppen, kwam ook de pacht op de hengel- en oeverrechten vrij.  Per 1 juli 2016 wordt deze pacht, door het Polderbestuur, toegewezen aan de Vereniging van Belgische Karpervissers vzw. Als vereniging maken wij ons sterk dat, zoals dat op alle door ons beheerde waters geldt, iedereen die op de Rode Sluis wil vissen welkom blijft. Of je nu roofvisser, witvisser of karpervisser bent! Bovendien zijn termen als water- en visstandbeheer ons niet vreemd zoals de meesten hopelijk wel weten. Ook hier willen we middels een doordacht en evenwichtig beleid werk van maken.
Inschrijven kan ook hier onder deze melding.
Download de Medische steekkaart

Info Rode Sluis.

Wanneer? 16 oct. t/m 18 october 2020
Prijs: 50 euro.
Deelnemers 18
Leeftijd: van 9 tot 18 jaar
Moerbeke-Waas
Voor inlichtingen contacteer Muylaert Stefan.
tel: 0475/85 03 19
Mail: stefan.muylaert@telenet.be

Sorry. This form is no longer available.

 

De volgende artikels voor u

error: Inhoud van site is beschermd !!