Eendenmeer

by Muylaert-Rony
1k views

Het Eendenmeer is een 10 hectare grote zandwinningsplas, ontstaan tijdens de aanleg van de R4 .Gelukkig ligt die snelweg op een afdoende afstand zodat je er vissend aan het Eendenmeer weinig last van hebt.
In het midden van de plas bevindt zich een groot, sterk begroeid eiland, bewoond door honderden eenden en ganzen.
het water heeft zijn naam dus niet gestolen.
Toen de plas in 2009 zonder beheer kwam te zitten heeft het VBK het water in handen genomen.

Wij (Jan van Calenberg en Wim Vervaet) zijn het bestuur van onze vereniging nog altijd dankbaar voor de kans om met ons twee het beheer van het Eendenmeer op ons te mogen nemen.

Het Eendenmeer heeft een gemiddelde diepte van rond de 6 meter met putten tot maximum 9 meter.Verspreid over het water zijn er meerdere plateau’s, richels en bultjes te vinden die het bevissen meer dan waard zijn.

Over het water verdeeld zijn er in totaal 11 stekken die allen een beschrijving kregen die in het 20 jarig jubileummagazine te vinden is. Onderaan deze pagina vind je ook het plan van het Eendenmeer.Vanaf 2014 dient er een waarborg betaald te worden van 40 euro voor de sleutel van de slagboom.

Voor een hengelvergunning voor Het Eendenmeer klik je in het menu onder de knop ‘Word lid’ op de desbetreffende link. Of hier

Voor u start met vissen, lees a.u.b. goed en aandachtig het reglement! Download reglement Eendenmeer

Ligging: Heusden (bij Gent)

Adres:

Grootte: 9 ha

Vistijd: 24 uur/24 uur. Geen gesloten tijd.

Moeilijkheidsgraad: ***

De volgende artikels voor u

error: Inhoud van site is beschermd !!