jeugdkamp Rode Sluis te Moerbeke-Waas 2018

 

Te midden van de landelijke streken op de grens van Oost-Vlaanderen met het Nederlandse Zeeland, ligt een prachtig, door waterkeringen omzoomd gebied. De Rode Sluis maakt deel uit van die polders.De Rode Sluis is een prachtig krekencomplex in de grensgemeente Moerbeke. Het bestaat uit 3, met elkaar (door grote buizen) in verbinding staande waters. Verderop ligt er nog een vierde kreek, IMG_3852die ook bij het complex hoort. De totale wateroppervlakte bedraagt ruim 33 hectare.De eerste kreek is met een lengte van 850 meter en een breedte tot 125 meter meteen de grootste plas. De middelste kreek wordt gekenmerkt door een aantal eilandjes en de laatste kreek is het kleinste broertje van de 3. Het hele gebied wordt omgeven door een lappendeken van velden en weilanden, waardoor je als natuurliefhebber steeds het gevoel hebt ver weg te zijn van dagdagelijkse drukte.De kreken vormen de thuis voor heel wat vissoorten. Naast de courante witvissoorten, snoek, baars en paling, huist er ook een mooie populatie karpers waarvan schubkarper de hoofdmoot vormt. De geijkte uitdrukking ‘noblesse oblige’ indachtig, is het dan ook een leuke bijkomstigheid dat de schub ‘Tweebuik’ de topvis is van de Rode Sluis.

Deelnemers: 10
Leeftijd : van 10 jaar t/m 18 jaar
Kostprijs     : 50 euro
Wanneer     : 28-29-30 september 2018

Inbegrepen:
Aaspakket, vergunning, verzekering bij Sportvisserij Vlaanderen.

Voor alle inlichtingen : Muylaert Rony
Telefoon : 0495/23 12 16
Mail : rony.muylaert@telenet.be