Jeugdkamp Zeekanaal niet in 2018.

zeekanaal-1

Zeekanaal Brussel-Schelde –

Het Zeekanaal Brussel-Schelde is een kanaal  in 1997 ontstaan door het doortrekken naar de Schelde van het Zeekanaal Brussel-Rupel. Oudere, bekendere namen voor deze verbinding zijn Kanaal van Willebroek en Willebroekse Vaart.

Het Kanaal van Willebroek is (net als de Lieve) een van dezeekanaal-2 oudste bevaarbare kanalen van België en zelfs van Europa. Het oorspronkelijke kanaal was 20 km lang, maximaal 30m breed en 2m diep en verbond Brussel met Willebroek, waar het bij het gehucht Klein-Willebroek uitmondde in de Rupel. Het hoogteverschil van 14m tussen Brussel en de Rupel werd overwonnen door 4 sluizen. Door de ingebruikname konden schepen voortaan de wispelturige Zenne en de tol voor de doorvaart van Mechelen op weg naar de Rupel vermijden.

Concreet:
Datum: 30 juni t/m 2 juli
Deelnemers: 8 deelnemers
Van 12 t/m 18 jaar.
50 euro alles inbegrepen: Aas, vergunning, eten, drinken, begeleiding en verzekering.

Voor alle verdere inlichtingen kan je Steven  Verhelpen contacteren.
Gsm: 0473/63 68 35
Mail: stefkes123@hotmail.com

of:
Rony Muylaert
GSM: 0495/23 12 16
E-mail: rony.muylaert@telenet.be

zeekanaal