Inschrijvingen voor onze jeugdkampen kan via website VBK-jeugdcel

 

JEUGD KARPER-INITIATIE DAG – tweede helft 14 april 2018
PROV. DOMEIN PUYENBROECK TE WACHTEBEKE.

Voor wie ?

Jongeren van 10 tot en met 18 jaar.
Eigen hengelspullen voorzien voor de wedstrijd.
Het lokaas wordt door het VBK en haar sponsoren gratis aangeboden.

Wat ?
Een leerzame en gezellige dag over karpervissen. De voormiddag bestaat uit workshops zoals rigs, aas, penvissen en obstakelvisserij. Voor de namiddag staat er een viswedstrijd op het programma.

Info en inschrijving:

Om 08h30 verzamelen we aan de loods naast het molenmuseum Mola. Deze is te bereiken via de logistieke ingang tussen het museum en het brugje.
Adres: Puyenbrug 1A
9185 Wachtebeke.
Doorheen de initiatie is er drank en hotdogs aan democratische prijzen te bekomen.
De deelname is volledig gratis !
Deelnemers : 12
inschrijven kan via www.vbkjeugdcel.be
Vragen en info via Kurt baert..
GSM:  0495/909011
E-mail: kurt.baert3@hotmail.com


Rode Sluis:

Te midden van de landelijke streken op de grens van Oost-Vlaanderen met het Nederlandse Zeeland, ligt een prachtig, door waterkeringen omzoomd gebied. De Rode Sluis maakt deel uit van die polders.De Rode Sluis is een prachtig krekencomplex in de grensgemeente Moerbeke. Het bestaat uit 3, met elkaar (door grote buizen) in verbinding staande waters. Verderop ligt er nog een vierde kreek, IMG_3852die ook bij het complex hoort. De totale wateroppervlakte bedraagt ruim 33 hectare.De eerste kreek is met een lengte van 850 meter en een breedte tot 125 meter meteen de grootste plas. De middelste kreek wordt gekenmerkt door een aantal eilandjes en de laatste kreek is het kleinste broertje van de 3. Het hele gebied wordt omgeven door een lappendeken van velden en weilanden, waardoor je als natuurliefhebber steeds het gevoel hebt ver weg te zijn van dagdagelijkse drukte.De kreken vormen de thuis voor heel wat vissoorten. Naast de courante witvissoorten, snoek, baars en paling, huist er ook een mooie populatie karpers waarvan schubkarper de hoofdmoot vormt. De geijkte uitdrukking ‘noblesse oblige’ indachtig, is het dan ook een leuke bijkomstigheid dat de schub ‘Tweebuik’ de topvis is van de Rode Sluis.

Voor alle verdere inlichtingen kan je Rony Muylaert contacteren.
GSM: 0495/231216
E-mail: rony.muylaert@telenet.be

Concreet:

Data: 26-27-28 mei
Deelnemers: 18 deelnemers
Leeftijdscategorie: 10-18 jaar
Prijs: 50,00 EURO
Inbegrepen: Visvergunning en workshops. Aaspakket voor tijdens de happening, dit pakket zal boilies en pellets bevatten. Maaltijden op zaterdagochtend, zaterdagmiddag, zaterdagavond .
Workshops: Dit is nog een verrassing.

Inschrijven kan via de VBK-Jeugdcel site


Zeekanaal:

Wanneer?:

Waar?

Momenteel bekijken we 2 mogelijke locaties, de oude vertrouwde locatie nabij de sluis van Zemst of een nieuwe locatie nabij de sluis van Wintam. De afstand tussen beide locaties is niet groot, laat dit je dus zeker niet tegenhouden om in te schrijven. We zullen zelf beide locaties nog bevissen komend voorjaar om er zo de meest geschikte uit te kiezen. De exacte locatie zal zeker in de brief staan die we voor aanvang van het kamp versturen.
Over het water

Het Zeekanaal is één van de oudste kanalen van Belgié en zelfs van Europa. Door het grote bestand aan voornamelijk schubkarper leent dit kanaal zich prima voor het organiseren van een jeugdkamp. Je kan er kennis maken met de kanaalvisserij en de kans is groot dat je tijdens dit weekend ook nog een vis(je) zal vangen. Het bestand bestaat voornamelijk uit kleinere schubs, in de 3 tot 8 kilo categorie. Maar er zwemmen ook zwaardere vissen rond, al zal het niet zo makkelijk zijn om deze te vangen. Je leert er ook omgaan met stroming, scheepvaart en natuurlijk de extreem sterke vissen.

We zoeken steeds naar een locatie waar we veilig kunnen vissen, zo mogen er op geen van beide locaties wagens rijden.
Wat?

Dit kamp duurt het hele weekend, je zal er onder begeleiding 2 nachten kunnen vissen. Je begeleider zal je met raad en daad bijstaan.
Voor wie?

Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Er zijn in totaal 8 plaatsen beschikbaar.
Wat moet ik meebrengen?

Je dient zelf je hengelspullen mee te nemen: hengels, molens, beetmelders, rodpod, klein materiaal, tent, slaapzak, bedchair, kookgerei, …

Een tip: haken maatje 8 en zwaar lood (150 gram).

Zoals je al kon lezen mogen er geen wagens rijden op de locaties die we voor ogen hebben, als je een trolly hebt breng je deze best mee. Pak licht, het is maar een weekend, dit bespaart je draagwerk.

Prijs? 50,00 euro

Inbegrepen in deze prijs zijn:

Visrechten voor het weekend

Eten en drinken, je begeleider helpt je indien nodig bij het koken. (Je neemt wel best zelf nog een snack en/of frisdrank mee.)

Iedere deelnemer krijgt een aaspakket, aangeboden door onze sponsors, bij het begin van het kamp.

Eventuele workshops die er georganiseerd worden.

Verzekering via Hengelsport Vlaanderen


Frankrijk:   Jurassik Carpe 2

Wanneer?

Vertrek:

Waar?

Picardie regio Frankrijk

Over het water

Het meer is zo’n 16 hectare groot en wordt gevoed door diverse bronnen. Hierdoor is de waterkwaliteit en het aanbod van natuurlijk voedsel uitstekend, en biedt het de aanwezige karper perfecte doorgroeimogelijkheden. De bodemstructuur is een mix van zand, grind en wat lichte modder. Er is flinke wiergroei aanwezig, waarin de vis veel natuurlijk aas zoals larven, insecten en slakken te vinden zijn. De kanten zijn voorzien van flinke rietkragen, naast open water is er ook dus aan de kanten prima vis te vangen!

Hoewel het moeilijk is om het exacte karperbestand in te schatten hebben we redelijk beeld van de potentie van het water. Vrijwel elke week worden er één of meerdere veertigers gevangen. Het gemiddeld gewicht van de gevangen karpers in 2016 lag zo rond de 14kg. Naast karper zwemmen er ook enkele flinke steuren, graskarpers en koi rond. In december 2016 is het visbestand verder uitgebreid met 102 karpers met een gemiddeld gewicht van 13,2kg.

Door de vele wiergroei kan dit water als een echte uitdaging beschouwd worden, met uiteraard kans op een mooie beloning. Onze begeleiders zullen je wegwijs maken in het vissen tussen het wier en het vissen met een boot. Voor absolute beginners is dit kamp niet aan te raden, vangstgarantie bieden we nooit, maar dit water staat gekend als moeilijk water. Enig geduld zal dus op zijn plaats zijn. Dit kamp richt zich meer tot meer ervaren karpervisser die geen schrik heeft om de nodige uren te wachten op een aanbeet.

Voor mee informatie kan je hier een kijkje nemen.

Wat?

Dit kamp duurt een hele week, je zal er onder begeleiding vissen. Je begeleider zal je met raad en daad bijstaan.

Onze kookploeg zorgt elke dag voor drie maaltijden en er is gedurende het hele kamp voldoende drinken ter beschikking.

Er is uiteraard een toilet en een douche aanwezig, ook oplaadpunten zijn aanwezig op het domein.

Voor wie?

Voor jongeren tussen 14 en 18 jaar. Er zijn in totaal 12 plaatsen beschikbaar.

Wat moet ik meebrengen?

Je dient zelf je hengelspullen mee te nemen: hengels, molens, beetmelders, rodpod, klein materiaal, tent, slaapzak, bedchair, … Meer details over het nodige materiaal zullen zeker in de brief vermeld zijn.

Iedere deelnemer vist met slechts 2 hengels.

Prijs?

550,00 euro

Inbegrepen in deze prijs zijn:

Visrechten voor deze week

Vervoer vanaf het Bauhuis in Sint-Niklaas tot aan het water en vervoer terug tot aan het Bauhuis.

Eten en drinken (eten zal niet op de stek gebracht worden, eten doen we in groep)

Verzekering via Hengelsport Vlaanderen


 
Eendenmeer:

Wanneer?

15-16-17 september 2017
Prijs: 50 euro.
Waar?

Heusden bij Gent
Over het water

Het eendenmeer is een 10 hectare grote zandwinningsplas, ontstaan tijdens de aanleg van de R4. In het midden van de plas bevindt zich een groot, sterk begroeid eiland, bewoond door honderden eenden en ganzen, het water heeft zijn naam dus niet gestolen. Dit water is in beheer van het VBK.

Het Eendenmeer heeft een gemiddelde diepte van rond de 6 meter met putten tot maximum 9 meter. Verspreid over het water zijn er meerdere plateau’s, richels en bultjes te vinden die het bevissen meer dan waard zijn.
Wat?

Dit kamp duurt het hele weekend, je zal er onder begeleiding 2 nachten kunnen vissen. Je begeleider zal je met raad en daad bijstaan.
Voor wie?

Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Er zijn in totaal 12 plaatsen beschikbaar. Dit is een water voor doorzetters, bang om te blanken? Dan kijk je best even naar onze andere kampen.

Inschrijven kan op de site van de VBK-Jeugdcel


Waesmeer

Het Waesmeer is een waterplas van ongeveer een 14 hectare groot.
de dieptes gaan tot ongeveer 8 meter diepte.
Het karperbestand is meer als goed te noemen waaronder verschillende vissen die de 20 kg overschrijden.
Ook zit er een goed bestand aan roofvis, zeelt, voorn en brasem.
Op het Waesmeer zijn boten (ook voerboten) verboden.

Voor wie:
Voor 9 tot 18 jarigen.
Deelnemers : 10
Prijs : 60 euro.
Wanneer : 03 t/m 05 augustus 2018
Inschrijven via formulier hieronder.
Info: Muylaert Rony :   rony.muylaert@telenet.be
Tel: 0495/ 23 12 16

Inschrijven kan via de VBK-Jeugdcel