Visma 2018

sportvisserij-nederland-paviljoen-met-en-marco-op-visma-2018-01

Vis TV presentatoren Ed en Marco zijn present tijdens de VISMA 2018.

Geen VISMA zonder de uitgebreide aanwezigheid van Sportvisserij Nederland! Op het welbekende SVN Paviljoen is natuurlijk veel voorlichting voor alle geïnteresseerde sportvissers. Jeugd en volwassenen kunnen er terecht en de jongste kids kunnen er onder begeleiding haakjes leren aanknopen, dobbers uitloden of zich lekker uitkuren aan de drilmachine!

Ben je ook zo dol op Vis TV en kun je geen genoeg krijgen van de avonturen van Ed Stoop & Marco Kraal? Dan moet je zéker naar de VISMA 2018 komen. Zij zijn namelijk ook present en is er alle gelegenheid voor een meet & greet; een praatje én een plaatje samen met je helden!

Kijk de kunst af bij EFFA vliegvisdemonstraties

De European Fly Fishing Association (EFFA) is dit jaar weer present op de Visma met werpinstructeurs en een vliegvisbaan waar je de fijne kneepjes van het vliegvissen kunt bekijken en aanleren. Met leden in 23 landen is de EFFA een betrouwbaar keurmerk geworden en een adres waar je het vliegvissen van gecertificeerde instructeurs kunt aanleren in cursussen en werplessen.

www.effa.info

Kijk-de-kunst-af-bij-vliegvisdemonstraties-van-de-EFFA-1

EFFA

De EFFA heeft leden en specialisten op tal van onderdelen van het (vlieg)vissen, het vliegenbinden, het visgidsen, waterbeheer en bestuur.  Zij worden verenigd in de gezamenlijke passie voor het vliegvissen, te herkennen aan het credo “United by True Passion’.

Kijk-de-kunst-af-bij-vliegvisdemonstraties-van-de-EFFA-1

Instructeurs

In Ahoy komt de EFFA met een ambitieus programma vol leerzame theorie- en praktijkdemonstraties. Bekende instructeurs als Bas de Bruin, Rudy van Duijnhoven, Sepp Fuchs en Richard Verbeek geven demonstraties en andere EFFA-instructeurs wisselen dat af met werpinstructies. Op de stand van de EFFA kun je alles nog eens doorspreken en alle informatie inwinnen over het vliegvissen en werpen. Natuurlijk kun je ook lid worden en je aanmelden voor een cursus.

https://www.facebook.com/EFFA.Info

Online bestellen

Krijg je al Visma kriebels? Houd de website of Facebookpagina in de gaten voor nieuws en details over de programmering! En natuurlijk wil je dit alles zelf beleven tijdens de Visma, dus wees erbij en bestel je kaarten alvast met korting online:  klik hier!

https://www.visma.nl/toegangskaarten/

Lezingen tijdens de Visma 2018

Tijdens deze jubileumeditie van de Visma keert natuurlijk het populaire lezingenprogramma ook weer terug! In een fraaie lezingenruimte, die is voorzien van een groot scherm en goede akoestiek zullen verschillende experts een lezing geven over allerlei spannende hengelsportdisciplines. Zo steekt elke sportvisser wat op tijdens dit populaire hengelsportevenement. We hebben de lezingen even voor u op een rijtje gezet…


Karpervissen, maar dan heel anders!
Na jarenlang fanatiek op karper te hebben gevist, ging Marco Kraal zich steeds meer op andere taken van sportvisserij toeleggen. Als presentator van het programma VisTV moest hij dat ook wel. Toch is én blijft karper een van zijn meest favoriete vissoorten. Geïnspireerd door Herwin Kwint vist hij tegenwoorden hoofdzakelijk met -ultralichte- feederhengels op karper. Een techniek die niet alleen spectaculair en buitengewoon effectief is, maar in zeer veel wateren in te zetten is. Zelfs op bekende en zwaar beviste Franse meren…

Voeren of lokken?
In zijn Visma lezing zal Jan van de Bovenkamp zowel commercial-visserij als de visserij op openbare wateren bespreken. Met name het voeren zal veel aandacht krijgen. Een vernieuwende voerstrategie bracht hem veel vis in het net de laatste tijd. Daarbij is het volgens Jan zinvol anders te doen dan andere vissers en vraagt hij zich wel eens af of men vis wil voeren óf wil lokken? Met dit gegeven als overdenking heb je meteen al een boeiende lezing, want het is natuurlijk de kunst om de vis te lokken en niet te overvoeren. Twee zaken die veel op elkaar lijken, maar wanneer je erover nadenkt echt wezenlijk verschillen.

Op de zeebaars met Mehmet
In deze lezing zal Mehmet Buyukyilmaz in een halfuur ingaan op zijn visie over het zeebaarsvissen, waarbij de belangrijkste onderwerpen voorbijkomen, zoals de keuze van het kunstaas in relatie tot de seizoenen, het getij en het weer. Ook komt het materiaal voorbij en het thema ‘Stekkenkennis’. Mehmet zal tevens ingaan op het onderwerp ‘zwevend op de zeebaars’. Niet vissend vanuit een zwevende luchtballon, maar met een in het water zwevende aanbieding van (kunst)aas.

Exotische visavonturen
Bram Bokkers is geen onbekende in de viswereld. Als auteur en fotograaf werkt hij voor een reeks internationale hengelsportmagazines. Bram reisde al de halve wereld rond en ving al menig exotische vissoort. Met zijn zoektochten naar Golden Mahseer en Amoersnoek beleefde hij als pionier avonturen in vele landen, zoals India, Mongolië en Guinea Bissau. Deze drie landen komen nadrukkelijk in beeld bij zijn Visma-lezingen dit jaar. Zorg zeker dat je de indrukwekkende beelden gezien hebt bij zijn lezing.

Vissen op forelvijvers
Het vissen op forelputten geniet een nog immer groeiende populariteit. Dat is niet vreemd, immers is het vangen van forel een zeer spannende aangelegenheid. Zowel op recreatief- als wedstrijdgebied is het van belang goed op de hoogte te zijn van de diverse technieken en aassoorten die er zijn om de soms wispelturige vijverforel aan zijn vinnen te komen. We zijn dan ook blij verheugd dat we de internationale forelexpert Ronny Vandenbussche bereid hebben gevonden een lezing samen te stellen.

Lezingenprogramma | Vrijdag 23 maart 2018:
11.30 uur Witvis: Vernieuwend voeren – Jan van de Bovenkamp
12.30 uur Buitenlandavonturen – Bram Bokkers
13.30 uur Zeebaarsvissen – Mehmet Buyukyilmaz
14.30 uur Vissen op vijverforel – Ronny Vandenbussche

Lezingenprogramma | Zaterdag 24 maart 2018:
11.00 uur Feedervissen op karper – Marco Kraal
12.00 uur Irish Specimen Awards – Peter Dohmen
13.30 uur Zeebaarsvissen – Mehmet Buyukyilmaz
14.30 uur Buitenlandavonturen – Bram Bokkers
15.30 uur Witvis: Vernieuwend voeren – Jan van de Bovenkamp

Lezingenprogramma | Zondag 25 maart 2018:
10.45 uur Buitenlandavonturen – Bram Bokkers
11.30 uur Witvis: Vernieuwend voeren – Jan van de Bovenkamp
12.30 uur Feedervissen op karper – Marco Kraal
13.30 uur Zeebaarsvissen – Mehmet Buyukyilmaz
14.30 uur Vissen op vijverforel – Ronny Vandenbussche

Goedkoop kaarten bestellen?
Zowel entree- als parkeerkaarten bestel je eenvoudig en goedkoop via: https://www.visma.nl/toegangskaarten/