Werkdag kweekwaters & uitzet Hombeekvisjes

Eind mei werd gekenmerkt door een hoop bedrijvigheid aan ons VBK-kweekwatercomplex. Niet alleen hebben we de weg die naar de waters leidt hersteld in zijn oorspronkelijke staat (iets met steenpuin…), het in drie aquaria opgekweekt Hombeekbroed, dat gedurende een jaar uitgroeide tot flukse jonkies, vond eindelijk ook z’n weg naar het voor hen bedoelde water.

Het gros van de 50 visjes dat reeds op 31 mei werd uitgezet waren schubs. Twee scaley spiegels zorgen voor de diversiteit in het kweekwater. Ook uit Frederik Ceulemans aquarium komen er nog 14 Hombeekvisjes aan.

Het Hombeekplasje werd, zoals alle andere plassen die K1, K2 en K3 huisvesten, zorgvuldig afgespannen met draden. Deze beletten smikkelberen zoals reigers en aalscholvers hun buiken rond te eten met onze pootvis. Het water in kwestie bevat naast de plusminus 65 Hombeekvissen geen enkele andere karper, noch andere vissoorten. De karpertjes worden met regelmaat voorzien van pellets, zodat ze wellicht binnen anderhalf jaar ‘uitzetproof’ zijn.

Bedankt aan al de helpende handen! Ons respect en onze dank zijn groot!