Het chippen van karper…

Het chippen van vissen met als doel migratie en overleving in kaart te brengen is geen nagelnieuwe ontwikkeling. Sterker nog: het chippen van bijvoorbeeld paling gebeurt al tientallen jaren!

Het gebruik van deze chips bij karper, met als doel registratie en populatiebeheer, is echter nog niet alomtegenwoordig. Deze techniek heeft wel al ingang gevonden bij enkele private waters in Frankrijk en – volgens onze bronnen – een hengelsportvereniging in Nederland.

Dat er voor visstandbeheerders toekomst zit in deze beheersondersteunende technieken, mag duidelijk zijn. VBK-ers Theo Pustjens en Matheus Groven trokken in maart richting het midden van Frankrijk, om daar als enige landgenoten in een verder internationaal en intercontinentaal gezelschap zich onder te laten dompelen in de theorie en de praktijk van het chippen van vissen. Ze kwamen terug met een certificaat van volleerde ‘chippers‘ én een berg know-how. In het VBK Magazine van mei aanstaande (nr. 85) geven ze ons middels tekst en foto’s uitleg over de voordelen van deze techniek!