Jeugdkamp Jurassic Carpe 2 Frankrijk 2017

 

Over het water

Het meer is zo’n 16 hectare groot en wordt gevoed door diverse bronnen. Hierdoor is de waterkwaliteit en het aanbod van natuurlijk voedsel uitstekend, en biedt het de aanwezige karper perfecte doorgroeimogelijkheden. De bodemstructuur is een mix van zand, grind en wat lichte modder. Er is flinke wiergroei aanwezig, waarin de vis veel natuurlijk aas zoals larven, insecten en slakken te vinden zijn. De kanten zijn voorzien van flinke rietkragen, naast open water is er ook dus aan de kanten prima vis te vangen!

Hoewel het moeilijk is om het exacte karperbestand in te schatten hebben we redelijk beeld van de potentie van het water. Vrijwel elke week worden er één of meerdere veertigers gevangen. Het gemiddeld gewicht van de gevangen karpers in 2016 lag zo rond de 14kg. Naast karper zwemmen er ook enkele flinke steuren, graskarpers en koi rond. In december 2016 is het visbestand verder uitgebreid met 102 karpers met een gemiddeld gewicht van 13,2kg.

Door de vele wiergroei kan dit water als een echte uitdaging beschouwd worden, met uiteraard kans op een mooie beloning. Onze begeleiders zullen je wegwijs maken in het vissen tussen het wier en het vissen met een boot. Voor absolute beginners is dit kamp niet aan te raden, vangstgarantie bieden we nooit, maar dit water staat gekend als moeilijk water. Enig geduld zal dus op zijn plaats zijn. Dit kamp richt zich meer tot meer ervaren karpervisser die geen schrik heeft om de nodige uren te wachten op een aanbeet.

Voor mee informatie kan je hier een kijkje nemen.

Wat?

Dit kamp duurt een hele week, je zal er onder begeleiding vissen. Je begeleider zal je met raad en daad bijstaan.

Onze kookploeg zorgt elke dag voor drie maaltijden en er is gedurende het hele kamp voldoende drinken ter beschikking.

Er is uiteraard een toilet en een douche aanwezig, ook oplaadpunten zijn aanwezig op het domein.

Voor wie?

Voor jongeren tussen 14 en 18 jaar. Er zijn in totaal 12 plaatsen beschikbaar.

Wat moet ik meebrengen?

Je dient zelf je hengelspullen mee te nemen: hengels, molens, beetmelders, rodpod, klein materiaal, tent, slaapzak, bedchair, … Meer details over het nodige materiaal zullen zeker in de brief vermeld zijn.

Iedere deelnemer vist met slechts 2 hengels.

Prijs?

550,00 euro

Inbegrepen in deze prijs zijn:

Visrechten voor deze week

Vervoer vanaf het Bauhuis in Sint-Niklaas tot aan het water en vervoer terug tot aan het Bauhuis.

Eten en drinken (eten zal niet op de stek gebracht worden, eten doen we in groep)

Verzekering via Hengelsport Vlaanderen

Voor alle verdere inlichtingen kan je Rony Muylaert contacteren.
GSM: 0495/231216
E-mail: rony.muylaert@telenet.be

Tot dan en vele groeten,

Het hele VBK-jeugdcelteam.

Concreet:

Inschrijven kan via: www.vbkjeugdcel.be / bij inschrijvingen

Aantal deelnemers: 12

Leeftijd: 12 t/m 18 jarigen

Vertrek: 22/07/2017, terug 29/07/2017

Inschrijving: 550 euro alles inbegrepen (vervoer, transport materiaal, huur water,ongevallen verzekering, visvergunning, eten en drinken, begeleiding door ervaren karpervissers).